реклама 468

Thursday, March 5, 2009

Два трупа след зверска катастрофа край Богданов дол

Перник Инфо - Интернет портал на град Перник

Два трупа на младежи останаха на пътя между Ярджиловци и Батановци край Богданов дол след зверска катастрофа през нощта срещу вторник.

От полицията обявиха само инициалите на загиналите- А.З., 19-годишен от Богданов дол и Ц.Н. на 28 години от Перник. Сигналът за кървавата драма е подаден вчера сутринта около 6.30 часа от пътник, който е забелязал, че лек автомобил "Фиат Пунто" се е забил челно в топола на пътя между с. Ярджиловци и гр. Батановци. Гледката била потресаваща. Не се знае колко часа жертвите са били в колата, преди да ги открият. Засега още не е установено дали пътуващите са загинали моментално след адския удар.

След проведения оглед на мястото на катастрофата, служителите на Полицията са констатирали, че автомобилът е управляван от деветнайсетгодишния младеж. Освен това при проверката е установено, че той не е имал свидетелство за правоуправление и е неколкократно санкциониран за това от органите на реда. Последният акт му е бил издаден само преди няколко дни, след като е бил спрян в центъра на Перник за управление на моторно превозно средство, без регистрационни номера, а самият той не е имал шофьорска книжка.

Вероятно става дума за шофиране с несъобразена скорост, защото при огледа не е установен спирачен път, а самата кола е прелетяла през крайпътна нива преди да се забие в дървото.

Телата на двамата се извадени от служители на РСПБЗН-Перник след като купето на фиата е било разрязано.

Труповете са закарани за аутопсия в Съдебна медицина-Перник. Ще им бъдат направени трупни проби за алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

No comments:

Post a Comment