реклама 468

Friday, March 13, 2009

Кметът на Хасково избягал от страната?

Кметът на Хасково избягал от страната?



Скандалният кмет на Хасково Георги Иванов е напуснал страната след като е разбрал, че ще му бъде връчено ново обвинение за безстопанственост, предаде bTV.

Иванов е напуснал страната през Граничния пункт Калотина. Кметът е поискал обвинението му да бъде връчено след като се върне от София след пет дни, но той напуснал страната. Ако той не се върне в петдневен срок прокуратурата е ще го обявят за общодържавно и международно издирване. Според запознати и областната управителка на Хасково Райна Йовчева, с която кметът е близък, също е напуснала града.

"Подобно чудо не е ставало в страната. В продължение на 6-7 години никой не забелязваше неговите тежки нарушения. Общината остана без нито един имот. Става въпрос за продажбата на над 1100 имоти. Иванов няма престъпление, което да не е извършил", каза депутат от региона и добави: Това, което се говори за министрите ще изглежда като детска играчка в сравнение с извършените престъпления от Иванов.

Само преди няколко месеца Комисията за борба с корупцията в Народното събрание даде на прокуратурата срещу Георги Иванов и Райна Йовчева 14 сигнала за корупция. Те бяха за незаконно определяне на такса смет, продажби на силно занижени цени на общинския лагер в Равда, бивш пионерски лагер, който според сигнала е продаден на Митьо Очите и за продажба на бизнесцентъра в града. Подадените данни са още за общинския ТЕЦ, за който е имало наказателно дело, прекратено точно преди да се внесе обвинителния акт в съда, за продажбата на терен зад Математическата гимназия в града и на имот в парка Кенана, които веднага са били препродадени на много по-високи цени.

Докато тези терени се продават, кметът умишлено забавял приемането на градоустройствения план на Хасково. Два терена на Булгартабак – Хасково, който е в ликвидация, са били продадени от кмета и областната управителка, въпреки че не са общинска, а държавна собственост. В сигнала до прокуратурата се казваше, че проверката на водомерите в града се прави от фирма, собственост на съпруга на областната управителка, а ремонтът на сградата на общинската администрация и на хирургическия блок се прави от ЕТ „Стройтекс” – фирма на кмета Георги Иванов, която той прехвърля на жена си, когато бе избран на поста.


No comments:

Post a Comment